Kakvo nas vreme očekuje u narednih pet dana

123

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Prema prognozama Republičkog Hidrometeorološkog zavoda za nedelju, 16. decembra će biti veoma hladno sa minimalnom temperaturom od -3 °C, dok maksimalna dnevna neće biti iznad 0 °C.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Preovladavaće pretežno oblačno vreme sa umerenim snegom u većini krajeva, a do kraja dana se očekuje postepen prestanak padavina i delimično razvezdravanje. Duvaće slab do umeren vetar, zapadni i severozapadni. Narandžasto upozorenje za sneg i led će važiti do nedelje.

Nastavak padavina i povećanje snežnog pokrivača se očekuje tokom narednih dana, kada će biti veoma oblačno i hladno sa snegom gde temperatura neće prelaziti 0 °C. Zbog niske oblačnosti, u ponedeljak se očekuje i pojava magle u pojedinim delovima Vojvodine. Biće veoma hladno sa najmanjom temperaturom od -3 °C, a najvećom dnevnom od -1 °C.

U utorak će vreme biti slično kao i prethodnih dana sa snežnim padavinama i temperaturom koja neće prelaziti iznad -1°C i najmanjom od -2 °C. Zbog ciklona sa Mediterana koji povlači i hladniju vazdušnu masu sa severa, noći će biti veoma hladne sa naletima vetra.

Prema prognozama meteorologa visina snežnog pokrivača u Bačkoj biće i do 40cm. Ovakvo vreme će se zadržati do srede, 19. decembra kada će sneg polako prestati da pada, ali će se zadržati hladno vreme sa temperaturama koje neće preći 1 °C.