Uprkos velikim padavinama, Kula i Vrbas prohodni, „Komunalci“ neprekidno na terenu

133

VRBAS / KULA - U petak u prepodnevnim časovima našu zemlju zahvatio je oblak koji je doneo obilne snežne padavine. Visina snežnog pokrivača u nekim krajevima Bačke dostiže i do trideset centrimetara, a putari su na teren izašli još u petak, u prvim časovima od početka padavina.

Foto: N. Janjanin

Iako sneg neprekidno pada već skoro 24 sata, svi putni pravci u Vrbasu su otvoreni za saobraćaj, prenosi vrbaski opštinski sajt.

Kako je navedeno, pet ekipa Zimske službe je još u petak izašlo na teren i angažovane su sve mašine kako bi putevi bili čisti, a do sada je bačeno 40 tona rizle i 500 kilograma natrijum-hlorida.

Na tradicionalnoj smotri Zimske službe vrbaskog „Komunalca“ sredinom novembra, predsednik opštine Vrbas Milan Glušac rekao je će da će ekipe ovog preduzeća čistiti i deonice koje nisu u njihovoj nadležnosti ukoliko službe u nadležnosti Republike ne stignu da obave posao zbog povećanog kapaciteta.

Foto: N. Janjanin

Slična situacija je i u opštini Kula, jer su ekipa JKP „Komunalac“ Kula neprekidno na terenu.

Kako je Damjan Miljanić, direktor JKP „Komunalac“ Kula izjavio za Portal „Naše Mesto“, sneg ne prestaje da pada i sve ulice se čiste neprekidno 24 časa kako bi građani mogli nesmetano da se kreću. Sneg su počeli da čiste juče u 16:00 časova, kada su na teren izašle mašine i oprema, a do sada je na nivou opštine Kula bačeno ukupno 60 tona rizle i soli.

„Sve ekipe Komunalca su u stalnoj pripravnosti, a od juče je angažovano između sedam i osam vozila i neophodno ljudstvo kako bismo neprekidno čistili sneg. Od juče, negde od 18:00 časova smo počeli da čistimo i trotoare, a taj posao se nastavio jutros u 05:00 sati. JKP „Komunalac“ Kula je spremno dočekalo ovu zimsku sezonu, a rezultat našeg rada su čiste i prohodne ulice, u šta se i sami možete uveriti“, dodaje Miljanić.