Lokalni izbori danas u četiri opštine Srbije, glasa ukupno 90.000 građana

155

SRBIJA - Danas se sprovode lokalni izbori u četiri opštine Srbije. Ukupan broj građana koji imaju pravo glasa je oko 90.000. Najveći broj glasača nalazi se upravo u opštini Kula, gde je upisano oko 36.000 građana.

Glasačka kutija / Foto: N. Janjanin

Najveću pažnju javnosti izazivaju lokalni izbori u Lučanima, jer tamo na izborima po prvi put učestvuje i Savez za Srbiju, čija lista nosi naziv „Savez za Srbiju – Savez za Dragačevo – Milan Radičević – Srpski pokret Dveri – Demokratska stranka – Narodna stranka -Zajedno za Srbiju – Zdrava Srbija – Levica Srbije – Pokret za preokret – Sloga – Otadžbina“.

Građani Lučana moći će da biraju i liste „Aleksandar Vučić – zato što volimo Lučane i Dragačevo“, „Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera“, POKS, „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, Socijalistička partija Srbije – Bolja Srbija, „Grupa građana Jedan tim – Ivica Vukićević“ i „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“. Ukupan broj birača u Lučanima je 16.483.

Na lokalne izbore se izlazi i u Kladovu, gde pravo glasa ima oko 22.300 građana. U Doljevcu je ukupan broj birača oko 14.700, što je ujedno i najmanja opština u kojoj se danas sprovode izbori.

U Opštini Kula je po rešenju Opštinske izborne komisije u birački spisak upisano tačno 35.914 građana.

IZBORE 2018 UŽIVO MOŽETE PRATITI NA POSEBNOJ STRANICI – OVDE.