Lokalne izbore na Portalu “Naše Mesto” pratilo skoro 8.000 ljudi

57

KULA - Naša redakcija je juče uživo pratila sva dešavanja na lokalnim izborima u opštini Kula. Interesovanje građana za sve izborne aktivnosti bilo je zaista veliko i zahvaljujući tome ostvarili smo novi rekord po broju otvorenih stranica.

Praćenje izbornih aktivnosti počeli smo od 07:00 časova kada su i otvorena biračka mesta. U toku dana smo pratili sve što ima veze sa sprovođenjem lokalnih izbora, ali smo objavljivali i standardne informacije kojima se bavimo svakodnevno. Ukupan broj objavljenih članaka je 27, od čega je najčitaniji bio naš live blog posvećen izbornom danu.

U toku čitavog dana smo u svakom trenutku imali oko 100 posetilaca na sajtu. Negde oko 15:00 časova smo zaključili da bi u večernjim časovima broj poseta mogao da premaši resurse servera sa kojima smo raspolagali, pa smo nadogradili broj raspoloživih procesora i RAM memoriju. Tada je server bio offline u trajanju od deset minuta. Naravno, bili smo u pravu jer je u trenucima kada su pristizali rezultati veliki broj posetilaca došao na naš sajt, pa smo u jednom trenutku imali čak 600 aktivnih posetilaca.

Na kraju dana uvidom u Google analitiku zaključili smo da je zabeležen rekordan broj otvorenih stranica, koji nismo imali od osnivanja Portala “Naše Mesto”. Reč je o 41.547 otvorenih stranica u jednom danu, odnosno skoro 8.000 jedinstvenih posetilaca, što je, prema našem mišljenju neverovatno dobar rezultat.

Portal “Naše Mesto” nastavlja da postavlja standarde i da ruši nove rekorde. Ekipa naše redakcije ide dalje zahvaljujući podršci svih vas koji nas verno čitate od prvog dana.

Redakcija