(VIDEO) Zimska služba JKP „Komunalac“ Vrbas neprekidno interveniše

50

VRBAS - Za dežurne ekipe Zimske službe JKP "Komunalac" Vrbas zbog snežnih padavina proteklog vikenda nije bilo odmora. Nastojali su da svi putni pravci za koje su zaduženi budu prohodni.

Foto: JKP "Komunalac" Vrbas

Prva intervencija u ovoj sezoni počela je u petak 14. decembra u 17:00 časova. Na terenu je šest ekipa sa mehanizacijom bez prekida čistilo sneg sve do šest časova ujutru.

„Veliki minus je udario pa sada ne pomaže ni so ni rizla ali svi putni pravci su očišćeni, kao i sporedne ulice. Ekipe na terenu i dalje rade, solimo i ručno čistimo sneg. Nadamo se da će ovako hladno vreme sa snegom kratko potrajati. U Vrbasu je prema podacima Hidrometeorološkog saveza palo 42 cm snega, a temperatura je trenutno -8 stepeni, dok je sinoć bilo čak -12°C“, kaže šef Zimske službe Milovan Krivokapić.

Iz Zimske službe apeluju na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i poštuju saobraćajnu signalizaciju. Ograničenje brzine je 40 km/h kada su zimski uslovi vožnje.

Prema rečima Krivokapića, Zimska služba je u pripravnosti 24 časa i spremna je da interveniše u slučaju potrebe u svakom trenutku.

Pogledajte prilog JKP „Komunalac“ Vrbas: