Oprez! Za večeras najavljena kiša koja će se lediti pri tlu, na snazi žuti meteoalarm

65

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za severne, zapadne i jugozapadne krajeve naše zemlje zbog kiše koja će se lediti na tlu.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Zbog niske temperature vazduha, snega i leda, na području cele Srbije na snazi je žuti meteoalarm danas i sutra, što podrazumeva da vreme može biti opasno i da je potreban oprez.

U toku noći između četvrtka i petka, kao i u petak ujutru, u navedenim krajevima padaće slaba kiša koja će se lediti, što će dovesti do poteškoća u kretanju. Mole se građani da budu oprezni jer su u ovakvim situacijama česti padovi sa prelomima.

Iz Auto-moto saveza Srbije upozorili su vozače na opreznu vožnju zbog poledice na kolovozima.

U petak nas očekuje najviša dnevna temperatura od 4 stepena, dok će najniža od -4 uticati na stvaranje ledenog sloja na tlu. Za subotu su meteorolozi najavili kišu sa temperaturom koja će se kretati u rasponu od 0 do 7 stepeni, a za nedelju najavljeno je još toplije vreme, iznad proseka za ovo doba godine. Najniža dnevna temperatura biće 2, koja će se u toku dana popeti do čak 9 stepeni. Promenljivo oblačno i za stepen toplije vreme očekuje se u ponedeljak.