Udruženje „Korak mladih“ prikuplja paketiće za mališane sa Kosova i Metohije

120

VRBAS - Drugu godinu za redom, Udruženje građana "Korak mladih" organuzuje akcije prikupljanja paketića za decu sa Kosova i Metohije. Ove godine akcija se proširila na celu teritoriju opštine Vrbas.

U marketima AD „Podunavlje“ u Vrbasu, Zmajevu, Ravnom Selu, Savinom Selu i Kucuri postavljene su kutije za prikupljanje slatkiša. U Bačkom Dobrom Polju kutija je postavljena u „Kviki marketu“.

Akciji se priključila i Opština Vrbas koja na događajima širom opštine prikuplja slatkiše za mališane sa Kosmeta.

Predsednik Udruženja Pavle Ignjatović u izjavi za naš portal ističe: „Zahvaljujemo se ljudima koji su prepoznali značaj ove akcije, pogotovo u ovom teškom trenutku zbog stanja u našoj južnoj pokrajini. Prošle Nove godine, prilikom odlaska na Kosova i Metohije, u nama se razvila posebna emocija prema deci koja žive tamo, iako se naše udruženje ne bavi prevashodno humanitarnim radom i akcijama. Posebno nam je drago što se Opština Vrbas velikim doprinosom priključila ovoj našoj akciji. Takođe, vlasnicima marketa AD „Podunavlje“ i „Kviki market“ dugujemo zahvalnost što su nam omogućili da pokrijemo celu opštinu kako bismo skupili što veći broj paketića za decu.“

Ignjatović je pozvao sve ljude dobre volje, koji žele da podrže akciju, da kupe slatkiše i ubace u postavljene kutije ili da se jave na Fejsbuk stranicu udruženja „Korak mladih“ i na taj način obraduju one kojima je to najpotrebnije.