Studentima deficitarnih zanimanja u opštini Odžaci uručeni ugovori za stipendije

82

ODŽACI - Opština Odžaci obezbedila je stipendije za sedamnaest studenata koji se školuju za deficitarna zanimanja, a ugovore sa njima je u petak svečano potpisala predsednica opštine Latinka Vasiljković.

Foto: Nemanja Janjanin, fotopres.com

Prema pisanju Radio Odžaka, studentima će u toku ove školske godine biti isplaćeno po 80.000 dinara u deset rata. Lokalna samouprava već četvrtu godinu za redom stipendira studente deficitarnih zanimanja, a najveći broj studenata koji će biti stipendirani ove godine dolaze sa Fakuleta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Lista deficitarnih zanimanja napravljena je na osnovu potražnje na tržištu rada, a posle sprovedenog konkursa doneta je odluka da se po jedna stipendija dodeli diplomiranom inženjeru elektrotehnike, masteru mehatronike, diplomiranom farmaceutu, masteru geodezije, profesoru matematike, profesoru fizike, diplomiranom inženjeru mašinstva, diplomiranom logopedu, doktoru medicine, diplomiranom inženjeru saobraćaja i profesoru hemije.

Po dve stipendije dodeljene su diplomiranim inženjerima mehatronike, diplomiranim inženjerima geodezije i diplomiranim stručnjacima iz oblasti informacione tehnologije.