Opština Odžaci nadaleko poznata po bogatoj istoriji i očuvanju kulturnog nasleđa

341

ODŽACI - U anketi koju je sproveo 025info web portal, a u kojoj je imalo priliku da učestvuje gotovo 6.000 ljudi sa teritorije opštine Odžaci, čitaoci ovog portala izjašnjavali su se šta je ono o čemu žele da čitaju, a da je u vezi sa opštinom Odžaci.

Foto: Acanskis / Wikimedia Commos

Po završetku projekta pomenutog portala, a koji nosi naziv „Odžaci info“ statistike su pokazale da su kreirani sadržaji itekako privukli pažnju javnosti. Statistike i komentari čitalaca 025info web portala pokazali su da su tekstovi o bogatoj istoriji opštine Odžaci, kao i očuvanje kulturnog nasleđa ove opštine, među najčitanijim tekstovima ovog portala tokom 2018. godine.

Tekst o očuvanju ličke tradicije u Bačkom Gračacu bio je među najčitanijim i najdeljenijim tekstovima.

„Bilo da je u pitanju Odžaci, Sombor, Apatin ili Kula, uvek se trudimo da ne zapostavimo sela u svojim tekstovima. Afirmacija sela danas je naročito poželjna, s obzirom na trend odumiranja istih. Interesantan je podatak da su upravo te priče iz sela među najčitanijima i meni lično najdražima. Jedno malo selo poput Bačkog Gračaca npr. bilo je među načitanijim i najdeljenijim na društvenim mrežama tekstovima projekta „Odžaci info„, a komentari čitalaca potvrdili su da su Odžačani veoma ponosni na očuvanje tradicije u svojoj opštini (link). Ništa drugačije nije pokazala ni priča u kojoj su se, kroz priču o muzici tamburaša iz Deronja, čitaoci portala upoznali su se sa brendom ovog kraja, dok je priča o Atanasiju Nikoliću, utemeljivaču moderne Srbije iz Bačkog Brestovca, na kog su Odžačani takođe veoma ponosni, po statistikama čitanosti isto bila među najboljima tokom 2018. godine“, istakla je Jelena Kosanović, urednica 025info web portala.

Prema rečima Kosanovićeve, iz bogate istorije opštine Odžaci, najviše pažnje je izazvao tekst o Odžacima kao nekadašnjem evropskom centru kudelje (link).

Među tekstovima 025info web portala izdvojila se i tema izuzetne brige o Romima, po kojoj je tokom godine opština Odžaci bila prepoznatljiva, dok je vraćanje Dana Crvenokose boginje u kalendar sadržaja opštine Odžaci u celom okrugu naišlo samo na odobravanje i pozitivne kritike čitalaca.

Sumiranjem rezultata 2018. godine i statistikama koje pokazuje 025info.rs, jedan od najčitanijih web portala u Zapadnobačkom okrugu, s pravom se može zaključiti da su Odžaci opština koja sigurnim korakom grabi ka vrhu najatraktivnijih opština u Vojvodini.