Uručena humanitarna pomoć za socijalno najugroženije porodice u nerazvijenim opštinama Vojvodine

121

VOJVODINA - U Pokrajinskoj vladi predstavnicima najmanje razvijenih opština u Vojvodini uručeni su vaučeri za robu namenjenu socijalno najugroženijim porodicama.

Izvršno veće / Foto: Wikipedia

Donaciju u vrednosti od oko 22,5 miliona dinara, koja se sastoji od prehrambenih artikala, flaširane vode i sredstava za ličnu higijenu i kućnu hemiju, dobilo je, za svoje najsiromašnije žitelje, 19 opština koje spadaju u treću i četvrtu kategoriju razvijenosti.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, tom prilikom je izjavio da će Pokrajinska vlada uvek naći način, model i sredstva, kao što je to danas uradila, da pomogne socijalno ugroženom stanovništvu.

Ali, kako je Milićević naglasio, trajno opredeljenje Pokrajinske vlade, što je i činila u protekle dve i po godine podsticajnim merama, jeste da obezbedi da se ove sredine brže ekonomski razvijaju, da se u njima otvaraju nove firme i pogoni i stvaraju uslovi da se ljudi zaposle i zarade za sebe i svoje porodice, te da se smanji potreba za socijalnim uslugama.

On je dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti i u narednom periodu da radi na tim prioritetima, ne zapostavljajući i segment socijalne pomoći onima kojima je potrebna.

Program upućivanja ove humanitarne pomoći socijalno ugroženom stanovništvu realizovao je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u koordinaciji sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Sekretar prof. dr Zoran Milošević je rekao da su predstojeći praznici prava prilika da se pomoć uputi onim ljudima kojima je i najpotrebnija, a sekretar Ognjen Bjelić pozvao predstavnike danas okupljenih 19 opština da budu proaktivni i na budućim konkursima za dodelu podsticajnih sredstava.