Budžet opštine Vrbas u 2019. godini veći za 10,2 odsto

0
6

VRBAS - Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine opštine Vrbas, odbornici su izglasali budžet za 2019, koji će biti za 10,2 odsto viši nego u 2018. godini.

Opština Vrbas / Foto: Bratislav Grbić / februar 2018. godine

Budžet je projektovan na 1,55 milijardi dinara, a prema rečima predsednika opštine Milana Glušca, planirano povećanje se temelji na povećanju poreza na zarade od 25 milijardi dinara, poreza na prihode od samostalnih delatnosti od četiri miliona dinara, većim namenskim transferima od viših organa vlasti, kao i na neutrošenim sredstvima iz 2018. godine od ukupno 120,9 miliona dinara. Većem budžetu su takođe doprineli prihodi od davanja u zakup građevinskog zemljišta, od čega će polovina od ukupno 120 miliona planiranih za 2018. biti realizovano u 2019. godini, kao i prihodi od poreza na imovinu koji će biti veći za devet miliona dinara, prenosi info portal Opštine Vrbas.

Predviđeni rashodi u 2019. iznose 1,677 milijardi dinara, što je više za 12,58 odsto nego u 2018. godini. Prema Gluščevim rečima, povećanje će radi efikasnijeg rada imati svi indirektni korisnici budžeta. Takođe, značajan deo budžeta u 2019. godini biće usmeren u nastavak modernizacije vodovodne mreže, uređenje obrazovnih ustanova, domova kulture u Vrbasu i Ravnom Selu, gasnih vodova, izradu projektno-tehničke dokumentacije i slično.

KOMENTARI

Komentari objavljeni na Portalu "Naše Mesto" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija u vezi sa tekstom. Redakcija Portala "Naše Mesto" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.

avatar