Meteorolozi upozoravaju: Pred nama hladan januar, u utorak i do devet stepeni u minusu

119

SRBIJA - Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda saopštili su da su pred nama ledeni dani, a temperatura neće prelaziti nulu sve do sredine naredne nedelje.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Danas će najviša dnevna temperatura biti -2, dok će se u subotu kretati od -6 do 0 sa mogućim snežnim padavinama. Sneg nam dolazi na Badnji dan, 6. januara, kada se očekuje najniža temperatura od -3, a najviša neće prelaziti nulu. Nešto hladnije vreme uz prestanak padavina čeka nas u ponedeljak sa temperaturama koje će se kretati u rasponu od -6 do -3, a u utorak, 8. januara se dobro obucite jer će najniža dnevna temperatura pasti do čak -9. Istog dana prognozirana dnevna temperatura neće prelaziti -4.

Meteorolozi upozoravaju da će veći deo prve polovine januara biti hladniji od proseka za ovo doba godine. Kako su objasnili, „krivci“ za zahlađenje su snažan anticiklon nad Britanskim ostrvima i serija ciklona koji će se kretati sa juga Mediterana, preko Egejskog do Crnog mora, pa na istok Evrope. U takvoj situaciji Srbija će se nalaziti u „sendviču“ ta dva sistema i imaćemo konstantan priliv hladne vazdušne mase sa severa Evrope.