Tri „Zlatna zmaja“ najzaslužnijim Zmajevčanima u 2018. godini

87

ZMAJEVO - U organizaciji Narodne biblioteke "Danilo Kiš", u Zmajevu su prigodnom svečanošću po sedmi put proglašeni "Naj Zmajevčani" 2018. godine.

Zmajevo / Foto: Wikimedia Commons

Povelja „Zlatni zmaj“ dodeljuje se iz oblasti kulture, društvene angažovanosti i sporta, a ove godine tročlana komisija nije imala lak zadatak.

Kako piše Dnevnik, dobitnica „Zlatnog zmaja“ iz oblasti kulture je Jelena Žižakov, trinaestogodišnja učenica muzičke škole, dobitnica prve nagrade na Republičkom takmičenju u solo sviranju na tamburici bisernici.

Atletskom maratoncu i članu Atletskog kluba „Apatin“ Miroslavu Pešiću dodeljeno je priznanje u oblasti sporta zbog uspeha koji je ostvario na maratonima u zemlji i inostranstvu tokom 2018. godine.

Zdravko Dakić, mašinski tehničar u penziji, dobitnik je „Zlatnog zmaja“ u oblasti društvene angažovanosti. On se dugi niz godina zalaže za poboljšanje uslova života u selu i zahvaljujući njemu uslovi u ambulanti su znatno poboljšani. Zdravkov aktivizam se ovde ne završava jer će se, kako kaže, zalagati za izgradnju banje u Zmajevu, čime će se ovom mestu vratiti nekadašnji status, piše novosadski Dnevnik.