(VIDEO) Kulski bend Džem, Kajmak i Marmelada polako osvaja publiku

696

KULA - Uspavanu muzičku scenu Kule, nedavno je razbudio autorski bend pod imenom "Džem, Kajmak i Marmelada". Postoje skoro dve godine, dolaze "iz kraja", a odluka da osnuju bend došla je spontano, najviše zbog velike energije među njima, ali i želje za promenom.

Bend "Džem, Kajmak i Marmelada" / Foto: N. Janjanin

Vanja, Stefan i Novica, odnosno Džem, Kajmak i Marmelada sviraju iz ljubavi, vođeni čistim emocijama sa željom da naprave promene na muzičkom nebu iznad nas koje je, nažalost, dobilo previše boje. „Obojeni svet, kuda vodi me?„, kažu reči njihove pesme i kada se ritmično ponavljanje ovog pitanja provuče kroz izvanredan instrumental, dobije se odgovor i jasna slika onoga za šta se bore Džem, Kajmak i Marmelada.

Nedavno su snimili svoju prvu studijsku pesmu sa gostujućim pevačem koju ekskluzivno objavljujemo u sklopu ovog članka. U toku je i snimanje spota za pesmu „Obojeni svet“, a kako kažu, imaju materijala za ceo album.

Poslušajte pesmu „Pohod na Mesec“:

Džem, Kajmak i Marmelada dolaze iz Kule, žive u prečniku od 50m jedan od drugog, veoma dobro se poznaju i čim smo kročili u podrum gde su vežbali za predstojeću svirku, osetili smo pozitivnu energiju koja se provlači kroz instrumente i pretvara u zvuk, odnosno muzički žanr koji su nazvali jedinstvenim imenom, „Kula fank“.

U svemu ovome, oseti se doza lokal patriotizma, oseti se želja da kroz svoj primer, utiču na druge mlade ljude da se otrgnu od kiča i šunda i pruže šansu alternativi, koja zahvaljujući ovakvim bendovima, nikada neće nestati.

Na probu benda smo došli sa idejom da napravimo kratku reportažu o njima, međutim, kratka reportaža se pretvorila u pravu emisiju od skoro sat vremena i razgovor u kome smo se dotakli mnogobrojnih tema.

Džem, Kajmak i Marmelada imaju mnogo toga da ponude, zato je i zakazana sledeća svirka u Kuli koja će se održati 12. januara u cafeu Dablin, u Lenjinovoj ulici.

Pogledajte emisiju i priču o kulskom bendu Džem, Kajmak i Marmelada:

N. Janjanin