Zlatna godina za vrbaske boksere

189

VRBAS - Mladi bokseri iz Bokserskog kluba "Čarnok" Vrbas završili su 2018. godinu osvojivši tri zlata i dva pehara za najbolje boksere u svojim kategorijama.

Foto: BK "Čarnok"

U sportskoj hali „Jezero“ u Kikindi, uoči Nove godine, održano je tradicionalno boksersko takmičenje „Kikindska zlatna rukavica“ i 10. kolo Prve lige Sever. Bokserski klub „Čarnok“ prijavio je veliki broj takmičara, ali samo četvoro je bilo upareno i našlo svog protivnika. Za Vrbas su nastupali Stefan Camović, Dajana Grmuša, Dušan Drinčić i Damir Jajić.

U kategoriji školaraca do 50 kg Damir Jajić je jednoglasnom odlukom sudija savladao Stefana Vukovića iz BK „Sombor“ i uzeo zlatnu medalju. U konkurencijii juniora do 57 kg Stefan Camović, reprezentativac Srbije, prvak Srbije i osvajač Juniorskog kupa nacija u Vrbasu, apsolutno je dominirao nad protivnikom Nazifom Sejdijem iz BK „Vojvodina“ i jednoglasnom odlukom sudija osvojio zlato. U konkurenciji devojaka do 51 kg Dajana Grmuša je bila lošija od svoje protivnice Ivane Potkonjak iz BK „Patriote“ i uzela je srebrnu medalju. Još jedan član „Čarnoka“ se susreo sa takmičarem BK „Vojvodina“. Reč je o junioru Dušanu Drinčiću koji je boksovao protiv Laza Botića i jednoglasnom odlukom sudija proglašen je za pobednika i uzeo je zlatnu medalju. Ukupan bilans ovo četvoro takmičara su tri zlatne medalje i jedno srebro, kao i dva pehara za najbolje takmčare u svojoj kategoriji koji su pripali Stefanu Camoviću i Damiru Jajiću.

„Bokserski klub „Čarnok“ Vrbas je do septembra 2018. godine bio drugi na tabeli Prve lige sever u konkurenciji 28 klubova, a sada se nalazi na petom mestu s obzirom na to da je propustio tri kola iz finansijskih razloga. Ove godine se beleži 13 godina postojanja kluba, najlepši poklon su ostvareni rezultati. Čarnok je više puta bio najuspešniji klub u Vojvodini u ukupnom plasmanu i  jednom u Srbiji u konkurenciji žena. Danas sa ponosom možemo reći da je iz našeg kluba poteklo više od deset članova reprezentacije Srbije koji su napravili međunarodne rezultate. U narednm danima nas čeka međunarodno takmičenje „8. Kup nacija za žene“ koje će se održati u Somboru od 14. do 20. januara, na kome će učestvovati reprezentacije 26 država. Vrbas i Srbiju će predstavljati dve takmičarke, Dajana Grmuša i Sandra Bril, koje treniraju već dva meseca za ovaj sportski događaj pod nadzorom Željka Žmukića. Godina iza nas je bila teška ali uspešna, ostvareni su vrhunski rezultati i organizovan je Drugi juniorski kup nacija kao brend naše opštine uz punu podršku Opštine Vrbas i svih njenih institucija. Iskreni angažman, razumevanje i podrška Srđana Stanića, člana opštnskog veća za sport, umnogome su doprineli da turnir prođe besprekorno, zahvalnost dugujemo i predsedniku opštine Milanu Glušcu koji je prepoznao značaj ovog međunarodnog događaja i pomogao da se on održi. Realizacija programa „Olimpijska škola boksa“ po vrbaskim školama je dala pun učinak i deca su preplavila boksersku salu, po mom mišljenju je to naš najveći uspeh“, rekao je Igor Škundrić, trener u BK Čarnok Vrbas.

Kako ističu u Bokserskom klubu „Čarnok“, uložiće maksimalne napore da i u 2019. godini postignu izuzetne rezultate, a konstantno će raditi i na omasovljenju članova kluba. Ono što bi umnogome doprinelo postizanju vrhunskih rezultata svakako je stabilan izvor finansiranja.