Do nedelje hladno sa mogućim padavinama, posle toga stižu topliji dani

42

VOJVODINA - Na području Vojvodine danas je na snazi žuti meteoalarm koji će se zadržati iznad naše zemlje i u narednim danima.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Meteorolozi su za petak najavili snežne padavine i temperaturu koja će se kretati od -3 u toku noći do dnevne temperature koja neće prelaziti -1 stepen.

Prestanak padavina očekuje se u subotu kada će biti osetno hladnije u odnosu na prethodni dan, sa najnižom dnevnom temperaturom od -6 stepeni. Dnevna temperatura će ipak biti u plusu i dostizaće prvi podeljak na temperaturnoj skali.


Za doček srpske Nove godine u nedelju temperatura će se kretati od -4 u najhladnijem delu dana, do 3 stepena u plusu u popodnevnim časovima. Oni koji Novu godinu budu dočekivali na otvorenom, neka se pripreme za moguće snežne padavine.

Nešto toplije vreme nas očekuje u ponedeljak kada će najviša dnevna temperatura biti 5 stepeni, dok se najniža neće spuštati ispod -2. Susnežica će se polako pretvoriti u kišu, a prema najavama meteorologa, cele naredne nedelje očekuju se temperature iznad proseka za ovo doba godine.