Kako je beg od rata Željka Samardžića uzdigao do zvezda

201

KULA - U susret velikom koncertu Željka Samardžića u Kuli za doček srpske Nove godine, koristimo priliku da vas upoznamo sa nekim detaljima iz života poznatog pevača.

Željko Samardžić rođen je 1955. godine u Mostaru, gde je živeo i bavio se muzikom sve do rata. Iako u to vreme nije zabeležio neki veći uspeh u svetu muzike, u rodnom gradu je bio poznat kao kvalitetan pevač koji je pevao pesme Kemala Montena.

Po izbijanju rata u Bosni, Željko kao izbeglica dolazi u Beograd, gde je pevao po beogradskim diskotekama i kafanama. Posle nastupa u elitnom klubu „Ambasador“, gde je pozvan kao vrsni kafanski zabavljač, Samardžić snima debi album na kome su radili Marina Tucaković i Aleksandar Radulović Futa.

Na festivalu „Pjesma Mediterana“ u Budvi osvojio je nagradu sa pesmom „Sipajte mi još jedan viski“ i ostalo je istorija. Sa dva albuma, Željko je postao najpopularniji pevač zabavne i pop muzike. Hitovima „Da me nije“, „Dobar dan tugo“, „Moja tužna grlice“ i drugim Željko osvaja nagrade na mnogim festivalima u okruženju.

Pesma „Mila“ sa istoimenog albuma koji je izašao 2017. godine, odmah je srušila sve rekorde na društvenim mrežama, a spot je samo prvog dana pogledalo više od 150.000 fanova.

Podsećamo građane da će se veliki koncert Željka Samardžića održati u Kramerovoj ulici u Kuli u nedelju, 13. januara, a početak je zakazan za 22:00 sata.