Uprava za kapitalna ulaganja objavila osam javnih poziva za finansiranje projekata

93

VOJVODINA - Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je osam javnih poziva za finansiranje i sufinansiranje projekata od značaja za Vojvodinu.

Ilustracija / Foto: M. V.

Konkursi se odnose na projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, lokalnog i regionalnog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite voda, sporta, zdravstvene zaštite, kulture i obrazovanja i za tu namenu je opredeljeno oko 3,5 milijardi dinara.

Za saobraćajnu infrastrukturu izdvojeno je oko 1,4 milijarde dinara, za energetsku efikasnost 63 miliona, dok će za projekte u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja biti podeljeno 507 miliona dinara. Uprava za kapitalna ulaganja je za projekte vodosnabdevanja izdvojila 600 miliona dinara, projektima za razvoj sporta namenjeno je 467 miliona, a za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite predviđena su sredstva u iznosu od 90 miliona dinara. Podrška projektima u oblasti obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda predviđena je sa 270 miliona, a za kulturu sa 50 miliona dinara.

Konkursi su otvoreni do 30. januara u 16:00 časova i možete ih pronaći na OVOM LINKU.