Za vikend nam ponovo stiže hladniji talas

60

VOJVODINA - Posle nekoliko dana sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine u kojoj smo svi uživali, u naše krajeve ponovo stiže hladniji talas.

Danas će u našim krajevima najviša dnevna temperatura dostići deveti podeljak i možemo da očekujemo malo i umereno oblačno, dok će u četvrtak temperaturni raspon biti od 2 stepena u najhladnijem delu dana, do čak 12 stepeni. Meteorolozi su za četrtak najavili pretežno sunčano vreme i ne očekuju se padavine.

Postepeni pad temperature stiže nam već u petak sa najvišom dnevnom do 10 i najnižom koja se neće spuštati ispod 3 stepena. Iznad naših krajeva nadviće se oblaci, tako da vam savetujemo da iz kuće ne izlazite bez kišobrana.

Hladno i oblačno vreme sa mogućim padavinama zadržaće se i u dane vikenda. Najviša dnevna temperatura u subotu iznosiće 5, a najniža 0 stepeni. U nedelju se vraćamo u minus kada će se temperatura tokom noći spustiti za jedan stepen ispod nule, tako da savetujemo oprez jer je zbog najavljenih padavina na pojedinim mestima moguća poledica. Najviša dnevna temperatura u nedelju neće prelaziti četvrti podeljak.

Postepeni rast temperature ponovo možemo da očekujemo sredinom naredne sedmice.

Dnevnu vremensku prognozu možete da pratite – OVDE.