Ministarstvo odbrane uputilo poziv za upis u vojnu evidenciju

351

KULA / VRBAS / SOMBOR / ODŽACI - Ministarstvo odbrane Republike Srbije pozvalo je sve muškarce rođene 2001. godine i starije, koji iz određenih razloga nisu uvedeni u vojnu evidenciju, da se jave centrima Ministarstva odbrane ili opštinskim kancelarijama.

Foto: mod.gov.rs

Uvođenje u vojnu evidenciju po opštem pozivu može se izvršiti u regionalnim centrima Ministarstva odbrane u Vrbasu i Somboru ili u opštinskim kancelarijama prema mestu boravka i to: u opštinskoj kancelariji Odžaci utorkom i opštinskoj kancelariji Kula sredom od 09:00 do 15:00 časova.

Regrut koji se uvodi u evidenciju treba da ponese ličnu kartu, a ukoliko je ne poseduje, državljanstvo Republike Srbije dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili uverenjem o državljanstvu. Ukoliko se lice nalazi u inostranstvu, uvođenje u evidenciju moguće je uz važeću putnu ispravu.

Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali.