Rubrika „Kutak za domaćice“ nastavlja sa izvanrednim, proverenim receptima!
Potrebno je:
Za testo:
- 1 kg brašna
- 2 jogurta
- 3 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
- 1/2 šoljica slatkog mleka
- 3 kašike ulja
Za fil:
- Šunkarica
- Sir
- Kečap
- Kiseli krastavci (po želji, ko voli)
Priprema:
Za pripremu panceroti je potrebno da u duboki sud zamesite oko 1 kg brašna i da u to dodate pripremljen jogurt, 3 jajeta, prašak za pecivo, kesicu kvasca, po dve kašičice šećera i soli, pola šoljice mleka i ulje. Mesite sve dok se testo ne bude odvajalo od posude i dok ne bude glatko.
Kada pripremite testo za pancerote, ostavite posudu na toplom da bi što pre naraslo i bilo spremno za pravljenje. Najbolje bi bilo da testo odstoji odprilike 30 – 40 minuta. U međuvremenu možete pripremiti fil kojim ćete puniti pancerote.
Za pripremu fila je potrebno da u drugu posudu izmešate seckanu ili izrendanu šunkaricu, sir (običan ili trapist) i kečap. Ako želite možete u sve to dodati i seckane krastavčiće.
Kada primetite da je testo spremno, na pobrašnjenu radnu površinu treba da ga razvijete, ali da ne bude pretanko odnosno manje od 1 cm. Testo režite na kvadrate i punite filom svaku pancerotu posebno. Najbolje bi bilo da fil stavljate na jednu stranu panceroti da bi se druga strana testa mogla lepo preklopiti. Krajeve panceroti spajajte viljuškom da bi se ivice spojile. Pržite ih u ulju na umerenoj temperaturi, ne previše da ne bi izgorele. Najlepše su i najukusnije kada dobiju zlatno žutu boju.
Prijatno!
Pratite našu rubriku “Kutak za domaćice” na posebnoj stranici – OVDE.