(FOTO) U Ankaranu otvorena izložba radova Kuljanina Dragana Vukmanovića

115

ANKARAN / KULA - U subotu je u Ankaranu u Sloveniji otvorena izložba crteža i stripova Dragana Vukmanovića Vukme, Kuljanina koji tamo živi i radi. Zainteresovani će izložbu moći da posete do 16. februara.

U kafeu BARKavarna.net u Ankaranu trenutno su izložena 24 Draganova rada A3 formata koje je stvarao različitim tehnikama, od grafike do stripa i od tuša do flomastera, koristeći razne vrste boja. Ovaj umetnik iz Kule dosta eksperimentiše u radu, isprobavajući različite načine slikanja i crtanja, od piktografije do ugljena. Upravo zbog kombinovanja različitih tehnika i stilova, njegov pravac je teško definisati, te se on proteže od nadrealizma preko stripa, pa do pop arta.

Zamolili smo Dragana da nam kaže koju reč o svojim utiscima sa otvaranja izložbe, ali i da nam otkrije dalje planove.

 

NM: Kakva je atmosfera bila na otvaranju izložbe?

Dragan: Atmosphera je bila fenomenalna, puno prijatelja me je podržalo u tome i sve se na kraju spontano pretvorilo u jednu fenomenalnu žurku gde se pevalo i sviralo. Izložba je otvorena pesmom „Tamo daleko“, što me je pozitivno iznenadilo. Jedan drugar, inače profesor muzike, seo je za klavir i odsvirao „Tamo daleko“ i još par kompozicija.

 

NM: S obzirom na to da ti je ovo prva izložba, da li planiraš neke nove izložbe u skorije vreme?

Dragan: Postoje neke moguće varijante da će posle ove izložbe biti još koja na obali. U pitanju su Kopar i Izola ali još nije dogovoreno.

 

NM: Kakvi su ti planovi za dalji rad? Da li ostaješ u istom filmu ili imaš neke nove ideje?

Dragan: Nastavljam u istom pravcu ali trenutno radim i na stripu koji polako oblikujem na papiru i u glavi.

 

NM: Postoji li mogućnost da ovu izložbu prirediš u Kuli?

Dragan: Voleo bih da u skorije vreme izlažem i u Kuli tako da i naši sugrađani imaju prilike da pogledaju šta ja to radim.