Republički zavod za statistiku traži instruktore za probni popis stanovništva

119

SRBIJA - Republički zavod za statistiku pozvao je građane da se prijave za opštinske i gradske instruktore u Probnom popisu stanovništva, domaćinstava i stanova koji će se održati u aprilu ove godine.

Ilustracija / Foto: M. V.

Za instruktore mogu da se prijave svi punoletni građani sa najmanje četorogodišnjim srednjim obrazovanjem, bez stalnog ili privremenog radnog odnosa. Protiv kandidata ne sme da bude pokrenuta istraga niti podignuta optužnica.

Ključne odgovornosti instruktora su održavanje instruktaže za popisivače, praćenje njihovog rada prema izrađenom planu i pružanje pomoći kod spornih ili nejasnih slučajeva, kao i izrada izveštaja o toku rada probnog popisa, vođenje evidencije i ocenjivanje kvaliteta rada popisivača.

Popis stanovništva u Republici Srbiji održaće se 2021. godine, a u toku su pripreme i konsultacije sa korisnicima u vezi sadržaja popisa. Kako su saopštili iz Republičkog zavoda za statistiku, u planu je modernizacija načina prikupljanja podataka kako bi obrada i diseminacija konačnih rezultata bila što brža.

Kandidati će imati prednost prilikom prijave za angažovanje u Popisu 2021.

Svoju prijavu možete da pošaljete putem OVOG LINKA do 28. januara u 22:00 sata.