Učenici SSŠ “4. juli” prikupili odeću i obuću za najugroženije građane

90

VRBAS - U okviru projekta "Lepota različitosti" u kojem učestvuju učenici Srednje stručne škole "4. juli", tokom januara je organizovana akcija prikupljanja polovne odeće i obuće.

Ilustracija / Foto: pexels.com

U akciji su učestvovali učenici i zaposleni u školi, a garderoba je nakon prikupljanja razvrstana u donirana Crvenom krstu Vrbas, odakle će biti prosleđena korisnicima kojima je potrebna, prenosi portal “Oko nas”.

Ovo je samo jedna od aktivnosti učenika SSŠ “4. juli” koje se sprovode u okviru projekta koji finansira Regionalna kancelarija za saradnju mladih. Njoj je prethodio veliki broj radionica i akcija u proteklih osam meseci čiji je cilj jačanje saradnje među mladima u regionu.

Kako su saopštili iz ove škole, učenici su u okviru projektnih aktivnosti posetili Sarajevo i Berane, posle čega su mladi iz ova dva grada posetili Vrbas i zajedno sa svojim vršnjacima obilazili kulturno-istorijske spomenike i učestvovali u različitim radionicama, čime su unapredili svoje interkulturalne kompetencije i stekli znanja o humanitarnom i volonterskom radu.