(VIDEO) JKP “Komunalac” Vrbas nastavlja sa radionicama u okviru projekta “Prirodu čuvam, jer prirodu volim”

147

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" će i ove godine, u saradnji sa Predškolskom ustanovom "Boško Buha", održati seriju ekoloških radionica koje se sprovode u okviru projekta "Prirodu čuvam, jer prirodu volim".

Foto: JKP "Komunalac"

Cilj ovakvog projekta je da se kroz edukaciju i brojne radionice našim najmlađim sugrađanima ukaže na značaj očuvanja životne sredine.

Posle više uspešnih radionica koje su u toku protekle godine održane u objektima PU “Boško Buha” širom naše opštine, ekipa Sektora marketinga Javnog komunalnog preduzeća “Komunalac” posetila je objekat “Bubica”, gde je održana prva radionica u 2019. godini.

U saradnji sa vaspitačima i pedagogom likovne kulture ove predškolske ustanove, mališani su se posvetili kreativnim motoričkim zadacima izrade šablona na temu očuvanja prirode. U interaktivnom razgovoru tokom radionice, deca su anketirana i o posledicama zagađenja i posledicama nemarnog odnosa prema prirodi.

Slične radionice održaće se u svim objektima Predškolske ustanove “Boško Buha”, a najavljen je i Festival ekoloških predstava za decu jer se, kako podsećaju u “Komunalcu”, ekološka svest razvija od najranijeg uzrasta.