(FOTO) Damjan Miljanić novi predsednik opštine Kula

700

KULA - U Kuli je danas održana konstitutivna sednica lokalnog parlamenta na kojoj je izabrano novo rukovodstvo opštine Kula. Od ukupno 37, na sednici je bilo prisutno 36 kandidata za odbornike.

Damjan Miljanić / Foto: N. Janjanin

Posle prelaznog perioda i više od mesec dana od lokalnih izbora, za predsednika opštine Kula izabran je Damjan Miljanić, koji je obavljao funkciju direktora Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Kula. Miljanić je diplomirani ekonomista iz Kule i na izborima 16. decembra bio je na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu“. Oženjen je i ima dvoje dece.

Dosadašnji predsednik Privremenog organa Velibor Milojičić, koji je na čelo opštine Kula došao posle ostavke Perice Videkanjića u maju 2018. godine, postavljen je za predsednika Skupštine opštine Kula. Milojičić je diplomirani ekonomista iz Sivca i ovu funkciju je već obavljao u više navrata.

Za njegovog zamenika, izabrana je Zorica Demković iz redova SNS-a, dok je za sekretara SO Kula izabran Milorad Vuksan. 

Na sednici je ostavku na mestu odbornika dao Marko Pešić sa liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Kulu“, pa njega možemo uskoro da očekujemo na čelu JKP „Komunalac“ Kula.

Iako je danas održana konstitutivna sednica i odbornička većina i opozicija su iskoristili priliku da iznesu svoja mišljenja i planove svojih partija, a najviše kritika na račun vlasti čuli smo od odbornika GG „Kritična masa“.

Koaliciona lista SNS-SVM osvojila je 26 od ukupno 37 odborničkih mandata. Pet mandata u novom skupštinskom sazivu imaće SPS, četiri Grupa građana Kritična masa, dok je Pokret obnove Kraljevine Srbije osvojio dva mandata.