Protestna šetnja #1od5miliona sledećeg vikenda u Kuli i Vrbasu

355

KULA / VRBAS / SOMBOR - Građanski protesti #1od5miliona koji se šire Srbijom, polako dobijaju i lokalni karakter, pa pored Sombora gde će sutra biti održan drugi po redu, sledećeg vikenda protesti će se održati u Kuli, Vrbasu, ali i u Apatinu.

Somborci će i ove subote u 18 časova održati mirnu protestnu šetnju od Trga Svetog trojstva do Županije, a ujedno će biti pročitana i dopuna zahteva lokalnoj vlasti.

Protest pod nazivom „Bez straha – 1 od 5 miliona” biće održan 1. februara sa početkom u 18 sati na platou ispred Doma kulture u Apatinu. Plan je da se potom održi i šetnja pešačkom zonom ulice Srpskih vladara do zgrade SO Apatin uz povratak na plato ispred Doma kulture. Udruženje građana „Bez straha“ koje je organizator skupa u Apatinu navodi da je cilj okupljanja ukazivanje na probleme funkcionisanja društvene zajednice.

Što se tiče Kule i Vrbasa, protesti su najavljeni na društvenoj mreži Facebook, a kako se navodi u pozivu za građane, iza okupljanja ne stoje političke stranke, pa se tako mole građani da ne donose partijska obeležja. Protest u Kuli je zakazan za subotu, 2. februar sa početkom u 18 časova ispred zgrade Opštine Kula.

Odmah posle Kule, protest u Vrbasu je najavljen za nedelju, 3. februara na platou CFK „Drago Jovović“. Građanski protest u Vrbasu su putem svojih Facebook stranica podržale gotovo sve opozicione stranke.

Građanskim protestima #1od5miliona podršku je pružilo i više stotina nastavnika i saradnika Univerziteta umetnosti u Beogradu, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu i Univerziteta u Kragujevcu, Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Podsećanja radi, u Beogradu će ove subote biti održan osmi protest po redu.

N. Janjanin