U Gerontološkom centru Vrbas održana svetosavska priredba

50

VRBAS - U četvrtak, 24. januara, u Gerontološkom centru Vrbas održana je priredba u susret obeležavanju dana Svetog Save.

Foto: Mihailo Simić

Korisnici i zaposleni ustanove ugostili su učenike osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Vrbasa i čestitali im unapred školsku slavu.

Predvođeni učiteljicom Radmilom Sapun, Sanjom Lučić i Natašom Kraljević, učenici IV razreda i članovi folklorne sekcije su oživeli stare srpske dvorske plesove pred očima zadivljene publike.

Nakon dugog aplauza recitatori VIII razreda predvođeni nastavnicom srpskog jezika Vesnom Kilibardom podsetili su prisutne na vrednosti i poruke svetosavske tradicije. Program su pesmom “Da rata ne bude” završili članovi hora i orkestra škole pod vođstvom nastavnice muzičke kulture Eve Kasaš.

U nastavku druženja u dnevnom boravku stariji sugrađani su pozdravili mlade posetioce, upoznali ih sa životom u ustanovi i pokazali da se i oni sećaju poneke lepe pesme iz detinjstva. Poput 92-godišnjeg Petrović Milivoja koji je nepresušan izvor pozitivne energije i snage koja se raduje svakom novom danu. On je u živom nastupu rečito preneo mlađoj generaciji deo sećanja na svoje dečje dane koji ga i danas prožimaju.

Zorka Vidojković, korisnica Gerontološkog centra Vrbas i radni terapeut Mihailo Simić su se u izjavama zahvalili i televizijskoj ekipi TV Bačka i svim učesnicima na poseti, uz želju da ih bude što češće.