Maja Leđenac dobitnica Godišnje nagrade za novinarstvo NDNV

190

KULA / NOVI SAD - Naša sugrađanka Maja Leđenac dobitnica je ovogodišnje nagrade za novinarstvo Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Maja Leđenac / Foto: Norbert Šinković

Maja Leđenac radi za Novinsku agenciju Beta, a dopisnica je i Radija Slobodna Evropa. Značajan deo svoje novinarske karijere provela je na omladinskom O radiju RTV-a, a bila je i novinarka redakcije BIRN-a. Stalna je saradnica portala Autonomija i VOICE.

Godišnju nagradu za novinarstvo NDNV-a dobila je na godišnjoj skupštini ovog udruženja, a obrazloženje o ovoj odluci pročitala je predsednica Izvršnog odbora NDNV-a Branka Dragović.

“Maja Leđenac je prava predstavnica mlađih generacija novinara i novinarki, jer je odlikuje strastveni pristup prema multimedijalnim formama novinarstva, poput mobilnog ili mo-džo (mo-jo) novinarstva, zbog čega je i urednica multimedijalnih sadržaja na VOICE-u. To znanje savršeno uklapa i sa svojim radom za agenciju Beta, kao i za Radio Slobodna Evropa”, rekla je ona tom prilikom.

Pored Maje Leđenac, Godišnje nagrade dobili su i Boris Varga za izveštavanje na jezicima nacionalnih manjina i promociju interkulturalnosti i Mladen Savatović, koji je dobitnik nagrade VOICE-a za doprinose istraživačkom i analitičkom novinarstvu.