(VIDEO) „Pozovi komšiju u muzej“, nova velika akcija Gradskog muzeja u Vrbasu

196

VRBAS - Gradski muzej u Vrbasu pokrenuo je akciju pod nazivom "Pozovi komšiju u muzej" koja će se sprovoditi tokom cele godine s ciljem afirmacije ove ustanove kulture.

Gradski muzej Vrbas / Foto: Bratislav Grbić / februar 2018. godine

Prema rečima višeg kustosa Vesne Grgurović, akcija je potekla iz ideje da se aktivnosti muzeja, koje se najviše realizuju u maju mesecu, rasporede na celu godinu i time se Gradskom muzeju udahne život.

Ovom prilikom javnosti je predstavljen i i prvi broj „Novina muzeja“ koji će izlaziti polugodišnje i obaveštavati zainteresovane o realizovanim aktivnostima Gradskog muzeja i programima koji su u planu u narednom periodu.

Novine muzeja, prvi broj

Gradski muzej Vrbas osnovan je 2015. godine odlukom Skupštine opštine, kao deo Kulturnog centra Vrbasa. Stalna postavka muzeja podeljena je u tri segmenta koji posetioca provode kroz period dug osam milenijuma, upoznaju ga sa opusom svestranog umetnika Jožefa Pehana, kao i sa starim zanatima i predmetima koji su smešteni u Etno kutku muzeja.

Vrata muzeja otvorena su za sve zainteresovane posetioce radnim danima od 08:00 do 18:00 i subotom od 10:00 do 14:00 časova.

Pogledajte prilog Televizije Bačka: