Saopštenje GG „Kritična masa“ povodom održane sednice SO Kula

307

KULA - Povodom nedavno održane konstitutivne sednice Skupštine opštine Kula, Grupa građana "Kritična masa" izdala je saopštenje koje prenosimo u celosti.

Foto: N. Janjanin

Grupa građana „Kritična masa“ na prethodnim održanim lokalnim izborima, dobila je poverenje oko 1.800 glasova građana opštine Kula. Kao izrazito opoziciono orijentisani, nastup četiri odbornika GG „Kritična masa“ na prethodno održanoj konstitutivnoj sednici SO Kula od 24.01.2019. je bio više nego ubedljiv i zapažen.

Oštrom i argumentovanom retorikom, odbornici GG „Kritična masa“ osporili su predloge kandidata vladajuće koalicije za mesto predsednika SO Kula, predsednika opštine i članove Opštinskog veća kao loša rešenja, jer smatramo da su isti samo nastavak politike kontinuiteta devastiranja opštine Kula. Kadrovska vrteška u vidu rotacije funkcija nije ništa drugo nego recikliranje potrošenih partijskih kadrova.


Na sednici smo bili direktno optuženi od strane presedavajućeg da je „Kritična masa“ skup destruktivnih ideja i destruktivne politike, što naravno ne odgovara istini, jer naša politika je suprotna od politike nepotizma, nestručnosti, sumnjivih diploma, tj. svega onoga što personifikuje vladajuću koaliciju na lokalu. Politika GG „Kritične mase“ je jačanje lokalne samouprave i apsolutna decentralizacija, a ono što nas razlikuje od drugih je pre svega zastupanje ideje aktivnog učešće građana u rešavanju pitanja iz nadležnosti lokala, a ne da poslušnici partijskih i stranačkih centrala iz Beograda i Novog Sada odlučuju u naše ime.

Posebno ćemo akcenat dati na socijalnoj politici i borbi protiv siromaštva, jer postajemo opština koju mladi masovno napuštaju odlazeći u Slovačku, Nemačku, SAD i druge zemlje sveta, jer nemaju člansku kartu vladajuće partije i njenih satelita. Odbornici GG „Kritična masa“ su ti koji će uvek slušati puls običnog čoveka i zastupati kurs građanske Srbije i Vojvodine.

Ovim putem apelujemo na sve građane ukoliko imaju bilo kakvu vrstu problema koji su iz nadležnosti lokalne samouprave, da nam se lično obrate, a odbornici GG „Kritična masa“ će u formi odborničkih pitanja na narednim sednicama Skupštine iste postaviti nadležnima i tražiće odgovore na njih. Na kraju, zahvaljujemo se našim biračima koji su nam ukazali poverenje i prepoznali ljude sa liste GG „Kritične mase“ koji se nisu skrivali iza stranaka i lidera i koji nisu pokazali strah pred tlačiteljima budućnosti naše dece oličenim u lokalnim funkcionerima.

Moramo da napomenemo da GG „Kritična masa“ podržava proteste #1od5miliona na kojima naši članovi aktivno učestvuju kao građani, ali nije organizator istih – kraj saopštenja.