Završen Memorijalni rukometni turnir „Drago Jovović“, pobednički pehar otišao u Suboticu

119

VRBAS - U Centru za fizičku kulturu za vikend je održan VII Memorijalni rukometni turnir "Drago Jovović" na kojem su učestvovali "Novi Beograd", "Spartak" Subotica, "Jugović" Kać i domaća ekipa "Vrbas Petrol".

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Pred sam početak turnira, na platou ispred Centra za fizičku kulturu otkrivena je bista Draga Jovovića, delo vajara Ljubisava Srdanovića. Bista je postavljena zahvaljujući Zavičajnom udruženju Golijana iz Vrbasa čija je ideja bila da se na ovaj način sačuva sećanje na proslavljenog vrbaskog sportistu, čije ime nosi Centar za fizičku kulturu. Otkrivanju biste prisustvovali su porodica i prijatelji pokojnog Draga Jovovića, predstavnici lokalne samouprave, sportisti i drugi građani.

Posle pobede „Spartaka“ i „Vrbas Petrola“ u polufinalnim mečevima, ova dva tima sastala su se u subotu u finalu gde su odmerili svoje snage. Za nijansu bolji bio je tim iz Subotice koji je domaćine savladao sa samo jednim poenom razlike i krajnjim rezultatom 31:30.

Titula najboljeg strelca na turniru pripala je Iliji Petroviću iz „Spartaka“ sa 13 postignutih golova, najbolji igrač je Uroš Elezović iz „Vrbas Petrola“, a najbolji golman na turniru bio je Marko Jurakić, takođe iz vrbaskog tima, piše info portal Opštine Vrbas.

Memorijalni turnir „Drago Jovović“ organizuje se u znak sećanja na rukometnog reprezentativca rodom iz Vrbasa, koji je nastupao za Jugoslaviju na Mediteranskim igrama 1979. kada je naša zemlja osvojila zlato, a potom i na Olimpijskim igrama 1980. godine.