Održana obuka o prvoj pomoći u organizaciji Crvenog krsta Kula

275

KULA - Juče je u prostorijama Crvenog krsta Kula sprovedena obuka za preduzetnike posvećena prvoj pomoći.

Foto: B. Grbić

Crveni krst Kula nastavlja tradiciju organizovanja obuka posvećenih prvoj pomoći. Ovoga puta ta obuka održana je za preduzetnike, koji su izmenama zakona još od 2017. godine dužni da u prostorijama firme imaju ormarić za prvu pomoć, kao i da osposobe radnike za pružanje prve pomoći.

Tim povodom je u učionici Crvenog krsta u Kuli održana teoretska, a zatim i praktična obuka, koju je sprovela Jelena Glavić, medicinska sestra zaposlena u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Kuli.

Foto: B. Grbić

Ona je okupljenim preduzetnicima ispričala sve što treba da znaju o prvoj pomoći, a zatim i pokazala kako se postupa u određenim situacijama. Takođe je navela i niz primera sa kojima se susretala u svom radu i objasnila zašto je potrebno da građani budu upoznati s tim kako se radi prva pomoć.

Svi polaznici obuke su zatim polagali test, a za dve nedelje će im biti uručeni i sertifikati o osposobljenosti za pružanje prve pomoći koji važe za period od narednih pet godina.

Koordinatorke Crvenog krsta Kula pozivaju sve privrednike i preduzetnike da se prijave za obuku prve pomoći, koja će uskoro ponovo biti organizovana.