Glasajte za Majine bubamare i pomozite im da opreme svoju učionicu

112

KULA - Učenici odeljenja IV-3 Osnovne škole "Petefi brigada" u Kuli i njihova učiteljica Marijana Kolarić prijavili su se na konkurs SBB-a "Ne prljaj, nemaš izgovor - izazov" na kojem učestvuju sa napravljenom reciklažnom igračkom "Igrancija uživancija".

OŠ "Petefi brigada" Kula / Foto: B. Grbić, fotopres.com

Tim pod imenom Majine bubamare napravio je multifunkcionalnu reciklažnu igračku koristeći različite predmete kao što su kartonske kutije, plastične čaše, baloni, žice, karton od ubrusa, vunica, papir, aluminijumska folija, slamčice i slično.

Kreativnim idejama, igračka je proširena i na njoj može da se igra više igara. Njihov cilj je razvoj motorike, vežbe za disanje, vežbanje matematike, razvoj spretnosti, preciznosti, strpljenja i slično.

Najbolji projekat dobija novčanu nagradu u vrednosti od 2.500 evra, a Majine bubamare, ukoliko njihov projekat bude imao najviše glasova, planiraju da kupe pametnu tablu i računare, kao i dodatnu IKT opremu, kako bi njihova učionica postala multimedijalna.

Svaka osoba koja želi da glasa mora da se registruje i verifikuje svoj nalog putem e-mail adrese i može samo jednom da glasa za pojedinačni predlog, s tim da može da glasa za više svojih favorita. Ukupni broj pristiglih glasova preračunava se u određeni broj bodova po unapred definisanoj formuli.

Projekat učenika IV-3 razreda OŠ „Petefi brigada“ pogledajte – OVDE.

Registrujte se i na OVOM LINKU potražite projekat pod nazivom Majine bubamare, a zatim pritisnite dugme “glasaj”.