Kompanija Witzenmann otvara prva radna mesta u septembru

228

KULA - Nemačka kompanija Witzenmann izabrana je na javnom nadmetanju kao jedini i najpovoljniji ponuđač za kupovinu šest hektara zemljišta u industrijskoj zoni u Kuli, piše kulski opštinski sajt.

Foto: Jelena Beljkaš

Tim povodom u Opštini Kula održan je sastanak novoizabranog predsednika opštine Kula Damjana Miljanića i njegovih saradnika sa delegacijom Witzenmanna.

Na sledećoj sednici Skupštine opštine Kula biće doneta Odluka o otuđenju parcele za potrebe investitora, posle čega će Opština potpisati Ugovor sa kompanijom Witzenmann. Opština Kula preuzela je na sebe izgradnju nedostajuće infrastrukture.

Predstavnici Witzenmanna najavili su zapošljavanje po 100 radnika svake godine rada, a deo radnika sklopiće ugovor sa kompanijom već u septembru ove godine. U planu je i odlazak zaposlenih u Nemačku i Češku, gde će proći kroz obuku kako bi se osposobili za rad. U cilju je otvaranje ukupno 350 radnih mesta.

Podsećamo da je prvi sastanak predstavnika opštine Kula i ovog nemačkog investitora održan u oktobru prošle godine, gde je doneta odluka o prvim koracima realizacije investicije. O tome smo pisali – OVDE.

Šta konkretno proizvodi nemačka kompanija Witzenmann pročitajte – OVDE.