Reagovanje OG „Oslobodimo Vrbas – Lokalna alternativa“ na saopštenje Opštinske uprave

212

VRBAS - Odbornička grupa "Oslobodimo Vrbas - Lokalna alternativa" obratila se predsedniku opštine Vrbas Milanu Glušcu povodom saopštenja Opštinske uprave u vezi tužbe za putne troškove. U produžetku pročitajte reakciju ove odborničke grupe.

Poštovani Predsedniče,

Sramno je da izlazite u javnost sa saopštenjem kojim obmanjujete javnost (navodeći samo informacije koje Vam idu u prilog), vršite javni pritisak i prebacujete odgovornost za ličnu nesposobnost na zaposlene radnike u osnovnim i srednjim školama.

Nastala situacija je isključiva odgovornost lokalne vlasti koja misli da može da radi šta hoće i kako hoće!

Da li ste namerno ispustili da kažete da je tužba podneta i od strane jednog broja zaposlenih u Opštinskoj upravi Vrbas?

U više navrata smo Vas, kao odbornici odborničke grupe „Oslobodimo Vrbas – Lokalna alternativa“, upozoravali da selektivnom primenom zakona i neprimerenim „mešanjem“ u rad obrazovnih ustanova, urušavate ugled ovih institucija i izazivate revolt kod zaposlenih u školama.

Činjenica je da ste od marta 2018. godine počeli sa isplatom troškova prevoza u gradskom saobraćaju zaposlenima u Opštinskoj upravi, ignorišući da isto pravo imaju i svi ostali u javnom sektoru. Već tada ste znali da je takva odluka izazvala veliko nezadovoljstvo kod zaposlenih u obrazovanju. I na to smo Vas upozoravali!

Tada ste bili vrlo samouvereni i verovali da niko neće imati hrabrosti da podnese tužbu za isplatu troškova prevoza.

Bahatost lokalne vlasti je išla do te mere da ste pred kraj 2018. godine nagradili sve zaposlene u Opštinskoj upravi sa 25.000 dinara plus 9.000 dinara za svako dete koje ima pravo na poklon paket.

Da li ste i tada brinuli o stabilnosti budžeta?

Sada, nakon saznanja da su zaposleni u školama pokrenuli tužbe i da izvesno gubite spor, izlazite u javnost sa informacijom kako ste planirali redovnu isplatu ovih troškova od 1.01.2019. godine i pozivate na mirno rešavanje spora?!

Koristimo priliku da Vas podsetimo da je ovo što radite, kao i aktivnosti kojima svakodnevno pokušavate da izvršite pritisak na zaposlene u školama i Opštinskoj upravi, čin mobinga, koji bi mogao izazvati dodatne troškove i probleme u funkcionisanju javne uprave.

Odbornička grupa
„Oslobodimo Vrbas – Lokalna alternativa“