(VIDEO) (FOTO) U centru Kule održan protest #1od5miliona

303

KULA - Kako je i najavljeno putem društvenih mreža, večeras je u centru Kule ispred zgrade Pošte održan prvi protest #1od5miliona.

Protest #1od5miliona u Kuli / Foto: N. Janjanin

Kao jedan od organizatora, građanima se obratio Rade Gorčinović koji je zamolio okupljene da ga shvate kao prenosnika energije koja se stvorila u Srbiji. „Ovog vikenda, građani šetaju u 40 gradova i meni je jako drago što se Kula tome priključila. Nemojte molim vas bilo koga od nas da gledate kao vođu, mi smo ovde svi došli kao pojedinci, kao građani i iza nas ne stoji nikakva stranka i nikakva organizacija. Od nas zavisi kako će izgledati neki sledeći protesti. Mi smo spremali neke zahteve, stavili smo ih na sto, međutim zahteva je bilo toliko puno da smo se negde na polovini zapitali zašto ranije nismo izašli na ulicu?“, izjavio je Gorčinović.

Nakon kratkog govora, oko 250 okupljenih građana se uputilo u šetnju Lenjinovom ulicom, potom u Ulicu Veljka Vlahovića i na kraju kroz Ulicu Maršala Tita gde su se vratili na isto mesto ispred Pošte. Ovom šetnjom je okončan prvi protest u Kuli.

Već danas je najavljen i zakazan drugi protest, koji će biti održan sledeće subote, odnosno 9. februara u 18 časova, na istom mestu.

Građanski protest i šetnja su protekli bez incidenata.

Protest #1od5miliona je i večeras održan u Beogradu, a po prvi put, nezadovoljni građani su izašli na ulice Kosovske Mitrovice. Za sutra, u nedelju 3. februara, protest je najavljen i u Vrbasu, u 18 časova na platou CFK „Drago Jovović“.

Pogledajte video priloge: