Provereno dobro testo za domaću pizzu – Kutak za domaćice

935

KUTAK ZA DOMAĆICE - Ako volite domaću picu, a dosadilo vam je da kupujete kore, vreme je da naučite da spremate testo za picu. Predstavljamo vam veoma jednostavan recept i ubeđeni smo da ćete od sada stalno spremati testo na ovaj način, jer će pica biti savršeno sočna, a vi i vaša porodica više nikada nećete kupovati gotove pice i kore.

Ilustracija / Foto: pixabay.com

Za pripremu ovog recepta, potrebno vam je:

Za testo:

  • brašno
  • 2,5 dl vode
  • 0,5 g kvasca
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika masti

Za premaz: 

  • kuvani paradajz (ili kečap)
  • origano
  • rendana salama
  • Alpska kobasica Delikato 100 g za samo 31.90 RSD, na akciji je u PerSu marketima do 09. februara.
  • šampinjoni (seckani)
  • 200 – 300 g Pizza sir Belkino koji možete kupiti u svim PerSu marketima na sniženju do 10.02., a 100g ovog sira je samo 49.90 dinara.

Priprema:

Da biste pripremili testo potrebno je da u dublju posudu umesite brašno, prethodno pripremljen kvasac, jedan prašak za pecivo, po kašičicu soli i šećera i jednu veliku kašiku masti. Posudu pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe. Kada testo bude spremno, potrebno je da ga podelite na dva dela da biste napravili dve manje pice. Zatim oklagijom razvijte testo i stavite u podmazanu tepsiju ili pleh.

Kada to uradite, premažite testo kuvanim paradajzom ili kečapom, zavisi šta više volite i na to dodajte origano po želji, nadev koji pripremite tako što narendate željenu salamu, Alpsku delikato kobasicu seckane šampinjone i rendani sir Belkino iz PerSu marketa ili kačkavalj. Ako želite možete pripremiti i neki drugi nadev koji vi lično volite. Na isti način napraviti i drugu pizzu i peći ih na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.

Prijatno!

Pratite našu rubriku “Kutak za domaćice” na posebnoj stranici – OVDE