Podržite škole u opštinama Vrbas, Kula i Odžaci na takmičenju „Ne prljaj, nemaš izgovor“

272

KULA / VRBAS / ODŽACI - Učenici osnovnih škola sa teritorije opština Vrbas, Kula i Odžaci prijavili su svoje radove za učešće u kampanji "Ne prljaj, nemaš izgovor".

Svaki tim je napravio igračku ili predmet od reciklažnog materijala, čime se predstavio na ovom takmičenju, a najkreativniji rad osvojiće novčanu nagradu u visini od 2.500 evra. Pobednički tim će dobijeni novac iskoristiti za poboljšanje uslova rada u svojoj školi. Moguće je glasati za više ponuđenih projekata.

Kako da glasam?

Registrujte se na OVOM LINKU, ili OVDE preko postojećeg naloga na društvenim mrežama, a potom u galeriji prijavljenih rešenja potražite projekte kucajući naziv tima. Pored projekta se nalazi dugme „glasaj“. Takođe, na stranici svakog pojedinačnog projekta, dugme za glasanje se nalazi sa desne strane, ispod brojača glasova.

Glasajte za naše škole

Tim Sanjalice odeljenja IV-2 Osnovne škole „Jovan Jovanović“ iz Zmajeva predstavio se igricom „Skockaj me“ koja je napravljena od neispravne tastature. Ukoliko pobede, Sanjalice će novac iskoristiti za opremanje učionice interaktivnom tablom. Više o igrici pročitajte – OVDE.

Tim Dživdžani koji čine učenici I-1 Osnovne škole „Bora Stanković“ iz Karavukova na takmičenju učestvuje sa igračkom koja se sastoji od više desetina delova koji se spajaju magnetima ili magnetnim trakama. Novac od nagrade planiraju da potroše na potreban materijal i alat za realizaciju ideja o izradi upotrebnih predmeta od reciklažnog materijala. Više o njihovoj igrački pročitajte – OVDE.

Tim Humanitarci sastavljen je od učenika II-2 odeljenja u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Odžacima. Oni su od plastičnih flaša za vodu napravili stalak za različite namene, a ukoliko osvoje novčanu nagradu, planiraju da pomognu Udruženju za pomoć MNRO i da opreme svoju učionicu. Više o njihovom projektu pročitajte – OVDE.

Tim Zelena šapica učenika IV-2 iz Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Odžaka iskoristio je diskove, kutije, limenke, čepove i druge reciklažne materijale za izradu svog robota. U slučaju pobede novac će upotrebiti za uređenje učionice, škole i okoline, a voleli bi da pomognu uličnim psima i mačkama (kućice, hrana, lečenje, čipovanje). O njihovom projektu možete više da pročitate – OVDE.

Tim Eko carstvo koji čine učenici III-4 u Osnovnoj školi „Isa Bajić“ u Kuli, napravio je dvorac od starih kutija, flaša, papira i drugog materijala. Njihova želja je da novac od nagrade utroše na opremanje učionice gde mogu da vrše eksperimente i oglede u okviru časova sveta oko nas i prirode i društva. Više o njihovom projektu pročitajte – OVDE.

Tim Ekološka bajka učenika VIII-2 Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Kucure iskoristio je plastične flaše, čepove, džakove, papir i slično i napravio pozorišne lutke. Njihov cilj je da novac od nagrade potroše na eko izlete i kampove. Više o projektu pročitajte – OVDE.

Tim Zelena Srbija čine učenici VI-1 u Osnovnoj školi „Isa Bajić“ u Kuli. Učenici su napravili potpuno novu igru od recikliranog materijala, osmišljavajući pravila koja će je učiniti izazovnom i zanimljivom. Kako kažu, cilj igre je očistiti Srbiju. Ukoliko osvoje novčanu nagradu, dobijeni novac će usmeriti na obezbeđivanje još sakupnih mesta za reciklažni otpad, uređenje školskog dvorišta i ozelenjavanje prostora, kupovinom klupa i sadnica. Više o njihovom projektu pročitajte – OVDE.

Tim Majine bubamare sastavljen je od učenika IV-3 Osnovne škole „Petefi brigada“ u Kuli. Oni su napravili multifunkcionalnu reciklažnu igračku koristeći različite predmete kao što su kartonske kutije, plastične čaše, baloni, žice, karton od ubrusa, vunica, papir, aluminijumska folija, slamčice i slično. Ukoliko njihov projekat bude imao najviše glasova, planiraju da kupe pametnu tablu i računare, kao i dodatnu IKT opremu, kako bi njihova učionica postala multimedijalna. Više o njihovom projektu pročitajte – OVDE.

Ukoliko smo propustili neku školu koja se nalazi u opštini Kula, Vrbas ili Odžaci, ostavite nam link projekta u komentaru.