(VIDEO) (FOTO) Komunalac gost Gradskog muzeja tokom februara

183

VRBAS - Predstavnici Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ Vrbas bili su gosti Gradskog muzeja u sklopu akcije „Pozovi komšiju u Muzej“ koja je nastala u želji da se sva javna preduzeća, ustanove, organizacije, privredna društva upoznaju sa radom Muzeja i međusobno povežu. Tom prilikom komunalno preduzeće i Kulturni centar potpisali su sporazum o saradnji.

Foto: JKP "Komunalac"

Komunalac“ i Gradski muzej zvaničnu saradnju započeli su krajem prošle godine u toku izrade dokumentarne reportaže o vodosnabdevanju na području vrbaske opštine „Od Crne bare do danas“. Delatnosti javnog preduzeća i ove ustanove međusobno se prožimaju i prepliću, te su došli na ideju da sklope memorandum o saradnji kako bi i u budućnosti stvarali zajedničke projekte i nastupali na konkursima iz domena svojih delatnosti, a koje su od obostranog interesa.

„Da bi nastala priča o počecima vodosnabdevanja u našem gradu, komšije iz „Komunalca“ krajem prošle godine potražile su pomoć Muzeja, jer odavde sve potiče. Dali smo im, recimo, informacije iz praistorije. Mi smo shvatili da imamo mnogo dodirnih tačaka na osnovu kojih možemo sarađivati i razvijati različite edukativne aktivnosti što ćemo i činiti tokom februara meseca koji je rezervisan za ovo preduzeće“, rekla je rukovodilac Gradskog muzeja Vesna Grgurović.

Zaposleni u Muzeju upoznali su komšije sa svojim radom kroz razgovor i prvi broj muzejskih novina, nakon čega su obišli stalnu postavku.

„Ova poseta i potpisivanje sporazuma početak su zejedničkih aktivnosti zahvaljujući kojima ćemo u saradnji s Muzejom približiti svoje delatnosti različitim ciljnim javnostima. Zadovoljstvo mi je što su se Gradski muzej i naše preduzeće sporazumom obavezali na saradnju i što će zajedničkim snagama promovisati svoj rad“, istakao je direktor JKP „Komunalac“ Siniša Adamović.

Tokom februara u Muzeju će se prikazivati dokumentarna reportaža o počecima vodosnabdevanja u opštini Vrbas, koja je uvrštena u stalnu postavku, za učenike srednjih škola, kao i za pripadnike trećeg doba. Biće priređene i ekološke radionice za đake prvih razreda i projekcija filma „Voda je život“. Predavanja o nazivima ulica i značajnijim građevinama, takođe će biti održana u toku meseca rezervisanog za JKP „Komunalac“.