(VIDEO) Predškolci o očuvanju prirode sa Vesnom, Aleksandrom i Mišom

380

VRBAS - JKP "Komunalac" Vrbas, kao društveno odgovorno preduzeće, redovno sprovodi različite aktivnosti u cilju stvaranja svesti kod stanovništva o značaju odgovornog ponašanja prema životnoj sredini.

Foto: JKP "Komunalac"

U toku je akcija „Prirodu čuvam, jer prirodu volim“, koju u ime preduzeća sprovode zaposleni u Sektoru marketinga Vesna Roganović, Aleksandra Popović i Miroslav Đakonov. Projekat se realizuje u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Boško Buha“, a posle ekoloških radionica koje su održane u selima opštine, priliku da budu deo projekta dobila su i deca iz gradskih vrtića.

Radionice su osmišljene tako da kroz jednočasovno druženje sa Vesnom, Aleksandrom i Mišom mališani kroz kreativne zadatke budu podstaknuti da aktivno učestvuju u očuvanju prirode. Od papirnih riba koje su sami ukrašavali i puštali u improvizovanu reku, čime su shvatili važnost čiste vode, pa do odlaganja PET ambalaže u vreće i susreta sa pojmom reciklaže, deca su se upoznala sa zdravim odnosom čoveka prema prirodi.

Foto: JKP „Komunalac“

Ovakav vid edukacije je od velikog značaja za decu predškolskog uzrasta jer ona na taj način proširuju svoja znanja o zaštiti životne sredine. Kroz kreativne, interaktivne radionice najmađi će na najlakši način usvojiti pravila lepog ponašanja u prirodi i naučiti da budu odgovorni prema svojoj okolini, pa samim tim i prema sebi.

U planu je da radionice prođe više od 500 mališana iz svih pripremnih grupa PU „Boško Buha“, posle čega će svaki objekat pripremiti ekološku predstavu. Ostvarenja koja uđu u uži izbor učestvovaće na Festivalu ekoloških predstava u organizaciji JKP „Komunalac“.

Ostale priloge sa radionica pogledajte na YouTube kanalu Komunalca na OVOM LINKU.