Raspisan novi konkurs za kupovinu seoskih kuća za bračne i vanbračne parove

779

VOJVODINA - Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova doneo je odluku o raspisivanju konkursa za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Foto: Wikimedia Commons

Konkurs, čiji je cilj unapređenje ekonomskog položaja žena putem porasta broja žena vlasnica nepokretnosti, podsticanje razvoja ruralnih sredina i poboljšanje demografske strukture kroz dolazak dece i povećanje nataliteta, otvoren je do 15. aprila 2019. godine.

Konkursom je predviđeno 30 miliona dinara, što znači da će najmanje 30 bračnih ili vanbračnih partnera do kraja godine postati vlasnici nekretnine u nekom od vojvođanskih sela.

Pravo učešća imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života. Kriterijumi za dodelu sredstava su obrazovanje učesnika konkursa, radni odnos, godine života (jedan od učesnika ne sme biti stariji od 40 godina), da nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti i da nisu u krvnom srodstvu sa prodavcem nekretnine, kao i da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Vojvodine.

Ceo tekst konkursa preuzmite sa OVOG LINKA.

Obrazac za prijave na konkurs možete pronaći OVDE.

Pravilnik o dodeli bespovratnih sredstava