Objavljen javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena sa statusom izbeglog ili raseljenog lica

51

KULA / ODŽACI / SOMBOR - Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima objavio je javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena koje su imale ili imaju status izbeglog, prognanog ili raseljenog lica, a u skladu sa nacionalnom strategijom za unapređenje aktivnosti u pravcu poboljšanja rodne ravnopravnosti.

Ilustracija / Foto: M. V.

Pravo na ovaj vid pomoći mogu da ostvare samo one korisnice koje su nezaposlene i korisnice koje su registrovale samostalno obavljanje privredne delatnosti ili planiraju da isto registruju, a pritom ne ostvaruju prihod po drugom osnovu (zaposlenost kod drugog poslodavca, penzija i slično).

Javni poziv se raspisuje za korisnice koje imaju boravište na teritoriji opština: Kula, Odžaci, Ruma, Irig, Šid, Novi Bečej i Opovo, kao i gradova Novi Sad, Sombor i Pančevo i otvoren je do 4. marta.

Prijavu poslati poštom ili doneti lično u zatvorenoj koverti na adresu: Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Bulevar Mihajla Pupina 25, 21000 Novi Sad, sa naznakom “Javni poziv – ekonomsko osnaživanje žena”. Fond će razmatrati samo prijave koje su u skladu sa Javnim pozivom i Statutom Fonda.

Ceo javni poziv pročitajte – OVDE.

Prijavu preuzmite na OVOM LINKU.