(FOTO) Učenici ETŠ Kula posetili piceriju Corretto i kuhinju Plus Cash&Carry

391

KULA - Devet učenika Ekonomsko-trgovinske škole Kula na čelu sa profesorom kuvarstva Srđanom Keravicom posetili su piceriju Corretto i kuhinju Plus Cash&Carry u sklopu MB Shopping Centra.

Foto: N. Janjanin

Kako nam je rekao profesor Keravica, cilj ove posete je upoznavanje učenika srednje ugostiteljske škole, tačnije Ekonomsko-trgovinske škole Kula sa organizacionim sistemima rada, opremom i uređajima u kuhinjama picerije Corretto i Plus Cash&Carry, kao i namirnicama koje se koriste prilikom proizvodnje hrane.

„Danas smo poveli devet učenika sa smera Kuvar i planiramo da obiđemo obe kuhinje, mini pekaru, kao i deo Plus Cash&Carry prodavnice gde se pripremaju sveže meso i riba“, objasnio nam je profesor.


Na naše pitanje kako ova poseta doprinosi učenicima, Srđan Keravica je izjavio sledeće: „Najvažnije od svega jeste to što će se učenici upoznati sa, koliko ja znam, najmodernijim kuhinjama u kulskoj opštini. Vlasnici su ovom prilikom izašli u susret našem zahtevu i omogućili nam detaljan obilazak, što će svakako biti od velikog značaja za buduće kuvare koje školujemo“.

„Pre svega, drago nam je što su učenici izrazili želju da nas posete i što smo u mogućnosti da im pokažemo neke nove trikove iz kuhinje. Pored toga, sigurni smo da će iz naše kuhinje poneti nova saznanja jer naše stručno osoblje raspolaže sa najsavremenijom opremom. Naša tehnologija izrade prvoklasnih pizza, somuna i ostalih jela je dokaz kvaliteta, a to mogu da potvrde i stalni gosti koji su izabrali baš naš restoran“, izjavili su vlasnici picerije Corretto za naš portal.

Posle picerije Corretto, učenici su se uputili u mini pekaru Plus Cash&Carry, gde su se upoznali sa procesom izrade pekarskih proizvoda. Odmah pored mini pekare, bili su u prilici da se oprobaju u spremanju punjenih šampinjona, a kako nam je rekao kuvar koga smo zatekli na radnom mestu, oni se trude da svakoga dana pripremaju nešto novo kako bi kupcima pružili raznovrsnu ponudu jela. Neizostavni deo obilaska bio je i sektor gde se priprema sveže meso i riba, pa su tako obišli hladnjače, upoznali se sa aparatima za stvaranje leda, ali i tehnikama sečenja mesa i odvajanja kostiju.

„Danas su nas, na naše zadovoljstvo, posetili učenici ETŠ Kula sa njihovim profesorom gospodinom Keravicom i imali su priliku da vide sve naše procese u kuhinji, od pripreme namirnica, do finalnih termičkih obrada. Nadamo se da će ovo iskustvo biti od koristi našim mladim gostima i da će naći dodatnog motiva za usavršavanje svog znanja i ostvarivanje u svojim profesionalnim karijerama. Ovim putem im se zahvaljujemo na poseti!“, izjavili su rukovodioci iz Plus Cash&Carry-a.