(VIDEO) Srednjoškolcima predstavljen film “Od Crne bare do danas” u produkciji Komunalca

41

VRBAS - U sklopu akcije "Pozovi komšiju u muzej", ove nedelje prvi posetioci Gradskog muzeja bili su učenici Gimnazije "Žarko Zrenjanin", koji su se upoznali sa istorijom vodosnabdevanja u vrbaskoj opštini kroz stalnu postavku ove ustanove i dokumentarni film "Od Crne bare do danas" u produkciji JKP "Komunalac".

Foto: JKP "Komunalac"

Da se upoznaju sa počecima vodosnabdevanja i novom epohom u istoriji vrbaskog vodovoda, imali su i učenici Srednje stručne škole “4. juli”. Pored đaka, profesori ovih škola saglasni su da su gradu potrebne ovakve i slične manifestacije, kako bi se širila i stvarala nova saznanja o istoriji vrbaske opštine.

Foto: JKP “Komunalac”

Zaposleni u Muzeju zadovoljni su početkom akcije “Pozovi komšiju u Muzej”, koja će trajati tokom čitave godine. Budući da je februar rezervisan za predstavljanje “Komunalca”, do kraja meseca Muzej će posetiti i učenici nižih razreda kojima će biti priređene ekološke radionice, dok će za starije biti predstavljene istorijske priče.

U cilju bolje promocije akcije “Pozovi komšiju u Muzej”, zaposleni u Sektoru marketinga “Komunalca” snimili su promo spot u kojoj se pojavljuju i mladi glumac Marko Vasiljević, zvezda filma “Zaspanka za vojnika” i basista popularnog benda “Ničim izazvan” Mane Gluvajić.

Pogledajte promo spot u produkciji “Komunalca”: