(VIDEO) (FOTO) Kuljani protestovali treći put zaredom, govorio Dejan Đukić

176

KULA - Građani kulske opštine i gosti okupili su se i ove subote ispred zgrade Pošte u centru Kule gde su na protestu #1od5miliona nastavili da traže ispunjenje svojih zahteva.

Foto: B. Grbić

Kao što je najavljeno proteklog vikenda, organizatori su postavili kutiju u koju su građani mogli da ubace pitanja namenjena opštinskim čelnicima, a ista će biti odneta u Lenjinovu 11.

Ovonedeljni govornik na protestu u Kuli bio je predsednik Sindikata zaposlenih policije Dejan Đukić. „Kao predsednik Sindikata zaposlenih policije odlučio sam da večeras budem sa građanima Kule zato što je naša i moralna i ustavna obaveza da budemo sa narodom u svakom teškom trenutku“, rekao je Đukić i dodaje da je obaveza zaposlenih u policiji da oslobode narod i Srbiju od trenutne političke situacije.

Dejan Đukić je u obraćanju prisutnima rekao da je od dvadesetak sindikata policije uz narod stao jedino sindikat čiji je on predsednik. „Mi, kao narod, moramo da shvatimo da treba prvo da se izborimo za sebe, jer narod čini državu, a ne političari. Bez naroda nema države“, kaže on i naglašava da mu je drago što među okupljenima ne vidi nijednog političara.

Okupljeni su se uz zvuke pištaljki uputili u šetnju centrom Kule. Protest je kao i prethodna dva puta protekao mirno i bez incidenata.

Pogledajte kako je protekao protest u Kuli: