Učestvujte na tradicionalnom foto-konkursu “Muzej kao inspiracija”

304

VRBAS - U organizaciji Gradskog muzeja u Vrbasu tradicionalno se održava izložba fotografija na kojoj mogu da učestvuju autori koji se profesionalno bave fotografijom, ali i oni koji to čine amaterski.

Foto: B. Grbić, fotopres.com

Centralna tema ovogodišnjeg obeležavanja Međunarodnog dana muzeja je “Muzeji kao centri kulture – budućnost tradicije”.

U skladu sa temom Međunarodnog dana muzeja, izabrana tema za foto-konkurs je Budućnost tradicije.

Tema je otvorena za različite stvaralačke ideje i primerene sadržaje, nije dozvoljeno eksperimentisati, manipulisati ili montirati sadržinu kadra. Fotografije mogu biti monohromatske ili u boji.

Radovi koji budu izabrani biće izrađeni na foto papiru i izloženi u prostorijama Gradskog muzeja tokom maja meseca 2019. godine.

Izabrani radovi ostaju u arhivu Gradskog muzeja Vrbasa. Šalje se šest fotografija sa temom “Budućnost tradicije”.

Kvalitet i veličina fotografija: 300 dpi, duža strana 3000 piksela, da veličina jedne fotografije ne prelazi 2MB.

Rok za dostavljanje radova je 26. april 2019. godine i potrebno ih je slati elektronskim putem na adresu: muzejvrbas@gmail.com

Nadoknada za učestvovanje na konkursu se ne plaća.

Uz radove je potrebno poslati sledeće podatke: ime i prezime autora, adresa (ulica i broj, mesto stanovanja), kontakt telefon i spisak poslatih radova sa nazivom. Svaki fajl označiti brojem fotografije pod kojim se vodi u prijavi, inicijalima imena i prezimena autora i naziv fotografije – sve razdvojeno donjom crtom. Primer: Autor Pera Perić, šesta fotografija navedena u prijavi – fajl se označava sa 6_PP_Konekcija.

Uslovi učešća: Sve fotografije moraju biti autentično delo potpisanog autora. Organizator izložbe ima pravo, bez nadoknade autorima, da koristi fotografije u cilju promocije Manifestacije izlaganjem odštampanih radova i izdavanjem kataloga.

Radove će procenjivati i izabrati tročlani žiri koji će od izabranih fotografija doneti odluku koja će poneti I, II i III nagradu. Nagrada za I mesto iznosi 8.000 dinara, za II mesto 5.000 dinara, a nagrada za III mesto iznosi 3.000 dinara.

Odluka žirija je konačna i ne može se na nju ulagati prigovor.

Zainteresovani autori sve dodatne informacije mogu dobiti na: milenko@radovanov.com.