(FOTO) Radovi dece iz Udruženja Multiart na izložbi EGallery u Beogradu

71

VRBAS / BEOGRAD - U četvrtak, 21. februara sa početkom u 18:00 časova, u prostorijama agencije "Executive Group" koja se nalazi u Knez Mihailovoj 9 u Beogradu, biće otvorena izložba EGallery na kojoj će biti izloženi i radovi dece iz Udruženja Multiart iz Vrbasa.

Pavle Eri

EGallery se organizuje osmu godinu zaredom, a ovog puta će se delima mladih beogradskih umetnika, street artista pridružiti i radovi dece uzrasta od sedam do 12 godina iz Multiarta. Ovogodišnja izložba nosi naziv „Art on walls makes walls fall“, prodajnog je karaktera, a 10 odsto prihoda od svih prodatih slika namenjeno je Udruženju Multiart.

Slike dece iz Multiarta su prikaz drugačijeg pogleda na svet. Atmosfera na radionicama art terapije je puna radosti, dečjih osmeha, ali i besprekorne discipline koja se postiže fantastičnim autoritetom akademske slikarke Maje Stojanović. Ni sami roditelji dečice ponekad ne mogu da veruju sa koliko pažnje, mira, posvećenosti, ali i radosti njihova deca slikaju. O slikanju se priča u toku cele nedelje, deca jedva čekaju subotu da se nanovo susretnu sa bojama, platnom i sa profesorkom Majom sa kojom se po pravilu provodi po nekoliko minuta u zagrljajima.

Pre izložbe u Beogradu, slike dece iz Multiarta izlagane su u Vrbasu, Novom Sadu i Kotoru.