(VIDEO) Objavljena koncertna verzija pesme “Mlado momče, ubavo”

112

VRBAS - Povodom pet godina od osnivanja hora Kulturnog centra Vrbas - "Bački pevači", u svečanoj sali Gimnazije pred mnogobrojnom publikom, održan je koncert hora i etno grupe "Avaz".

Hor Bački pevači / Foto: M. V.

Ukoliko ste pratili naš portal, znate da smo o koncertu već pisali. Galeriju fotografija, kao i audio snimak koncerta možete pronaći u posebnoj vesti na našem portalu – OVDE.

Razlog zašto ponovo pišemo o koncertu jeste video snimak pesme “Mlado momče, ubavo” koji je juče objavljen na YouTube kanalu Etno grupe “Avaz”. Pošto je ekipa našeg portala učestvovala u snimanju pesme, ovim putem želimo da vam predstavimo krajnji ishod sa nadom da ćete uživati.

Pogledajte video snimak:

“Pesma je nastala par dana posle dolaska iz Ohrida. To beše prošlog leta, a stihovi su krenuli da se pišu usled sumiranja utisaka, jer jako malo vremena imamo, a toliko vekova za videti. Pesmu sam napisao kao pretpostavku o srednjevekovnoj ljubavi dvoje mladih. Znači, maštam da su se tako ljudi ophodili jedni prema drugima. Objavljena je 19. februara kao zvanična koncertna verzija. Studijska će malo da sačeka”, izjavio je Marko Aleksić za naš portal. 

Vokalni solista u pesmi je Jelena Aleksić, tekst je pisao Marko Aleksić, za muziku i aranžman zadužena je Etno grupa Avaz, snimatelji su bili Boris Fazekaš i Matija Valter, montažu videa je radio Boris Fazekaš, mastering zvuka Marko Aleksić, a sam zvuk je snimala ekipa našeg portala.

Prema informacijama koje smo dobili od Marka Aleksića, uskoro će na zvaničnom YouTube kanalu Etno grupe “Avaz” biti objavljeno još video materijala sa koncerta održanog u svečanoj sali Gimnazije u Vrbasu. Predlažemo vam da pratite njihov YouTube kanal – OVDE.