JKP Komunalac Vrbas raspisao likovno-literarni konkurs „Voda izvor života“

366

VRBAS - Javno komunalno preduzeće "Komunalac" Vrbas raspisalo je treći po redu Konkurs za najbolje dečje likovne i literarne radove na temu "Voda je izvor života", u saradnji sa Opštinskom upravom Vrbas i Gradskom bibliotekom "Danilo Kiš".

Konkurs se raspisuje povodom 22. marta, Svetskog dana voda, sa željom da podstakne najmlađe da razmišljaju o vodi i njenom značaju za celokupan život na planeti Zemlji.

Konkurs je otvoren od četvrtka, 21. februara 2019. godine. Svi radovi koji stignu na adresu JKP „Komunalac“ Vrbas, 21460 Vrbas, Save Kovačevića 87, do četvrtka, 14. marta 2019. godine u 11:00 časova, učestvuju u konkursu.

Na likovnom konkursu mogu da učestvuju predškolci (od pet do sedam godina starosti), učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola, dok pravo učešća na literarnom konkursu imaju učenici osnovnih škola i učenici srednjih škola sa teritorije opštine Vrbas.

Likovni radovi se dostavljaju na bloku školskih dimenzija. Dozvoljene su sve crtačke i slikarske tehnike. Učenici koji učestvuju na literarnom konkursu treba da pesme ili kratke priče dostave otkucane ili čitko ispisane štampanim slovima. Ukoliko su napisane na nekom od jezika nacionalnih manjina potrebno je priložiti i njihov prevod.

„Stručnjaci upozoravaju da u budućnosti snabdevanje pijaćom vodom može biti veliki problem. Zato nastojimo da kod dece probudimo svest da vodu treba čuvati i štedeti. S obzirom na to da se JKP „Komunalac“ bavi vodosnabdevanjem, jedan od zadatka našeg preduzeća je upravo edukacija javnosti o značaju vodnog resursa. Koliko ćemo imati vode i kakvu vodu ćemo piti u budućnosti, zavisi od svih nas“, poručuju u Komunalcu.

Ceo tekst konkursa preuzmite – OVDE.